9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

SIPA saslušava gradonačelnika Zenice

Članovi Zeničke inicijative održali su konferenciju za medije na kojoj je poručeno da se gradonačelnik Fuad Kasumović trenutno nalazi u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu.

SIPA je jutros u akciji usmjerenoj na otkrivanje kriminala u poslovanju Zenicatransa pretresla Kasumovićevu porodičnu kuću, prilikom čega ga nisu pronašli na lokaciji.

Nakon toga je iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona rečeno da je on u bjekstvu.

Njegova advokatica Jesenka Rešidović je za „Klix.ba“ potvrdila da se on ne nalazi u bjekstvu i da je braniteljski tim u kontaktu s policijskim organima, dok je Kasumović na svom Facebook profilu napisao da je bio na službenom putu.

„Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor s istražiocima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista, odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina, koliko me proganja osovina zla“, napisao je Kasumović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se