10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Održane javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta za 2021. godinu i Nacrtu budžeta za 2022. godinu

Odjeljenje za finansije Gradske uprave Zvornik organizovalo je javnu tribinu o Nacrtu rebalansa budžeta Grada Zvornika za 2021. godinu i Nacrtu budžeta za 2022. godinu za građane, predstavnike udruženja, nevladinih organizacija, političkih partija i mjesnih zajednica.

Nacrte su prezentovali načelnik ovog odjeljenja Srđan Despić i šef budžeta Vesna Bošković, a prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović.

Rečeno je da je Nacrtom rebalansa budžet grada za 2021. godinu veći za 1.200.000 KM u odnosu na plan. Nacrtom za 2022. godinu budžet je predviđen u iznosu od 34.734.000 KM.

„Grad Zvornik podržava vaš rad i stoga se prilikom izrade budžeta koriste vaši zahtjevi, odnosno sarađujemo sa predstavnicima mjesnih zajednica, nevladinim organizacijama, udruženjima građana, javnim ustnovama preko odjeljenja kojima pripadate i koja u toku godine prate izvršenja tih sredstava. Nastojali smo da održimo kontinuitet u finansiranju, da ispoštujemo zahtjeve, mada su oni, na neki način, promjenjivi, ali koje, ukoliko su opravdani, uvažavamo– pojasnila je Boškovićeva.

Održane javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta za 2021. godinu i Nacrtu budžeta za 2022. godinu2

Prisutni su izneli svoje mišljenje i komentare. Shvatajući aktuelnu situaciju u kojoj se nalazimo rekli su da su zadovoljni izdvajanjima za njihov rad, kao i saradnjom sa Gradskom upravom koja im pomaže i na druge načine poput sufinansiranja prevoza kad putuju na nastupe ili u organizaciji njihovih događaja.

Prethodno danas održana je i javna rasprava sa budžetskim korisnicima. Predstavnici javnih institucija sa područja grada Zvornika načelno su se saglasili sa predloženim dokumentima, istakavši da je svakodnevna saradnja sa nadležnim odjeljenjima Gradske uprave i blagovremena reakcija nešto na šta su navikli u dosadašnjoj komunikaciji sa gradskom administracijom.

Razmatranje Prijedloga rebalansa budžeta za ovu godinu i Nacrta budžeta za 2022. godinu biće na dnevnom redu naredne, 8. redovne sjednice Skupštine grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se