13.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Na snazi predizborna tišina u Prijedoru

Na snazi je predizborna tišina uoči sutrašnjih prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora.

Predizborna tišina, koja je počela jutros u 7.00 časova, trajaće do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do sutra u 19.00 časova, saopšteno je iz Centralne izborna komisija /CIK/ BiH.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora ima 86.329 građana koji će novog gradonačelnika birati među 14 kandidata.

Biračka mjesta biće otvorena sutra od 7.00 do 19.00 časova.

Za potrebe održavanja prijevremenih izbora određeno je 130 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban kovid 19 mobilni tim.

Pravo glasa na ovim prijevremenim izborima, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć na dan 22. novembra, ima 86.329 birača uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu, koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birač registrovan da glasa putem pošte.

Za posmatranje prijevremenih izbora u Prijedoru CIK BiH je akreditovala 148 posmatrača udruženja građana i dva posmatrača OHR-a, dok je za akreditovanje posmatrača političkih subjekata za posmatranje rada biračkih odbora i gradske izborne komisije nadležna Gradska izborna komisija Prijedor.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora sprovešće se uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.
/kraj/ob/dp

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se