Crna hronikaVIJESTI

Otkriven uzrok smrti sedme žrtve požara u Brčkom

BRČKO – Uzrok smrti petogodišnjeg dječaka koji je sedma žrtva požara u brčanskom naselju Suljagić Sokak je opeklinski šok.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Brčko, to je rezultat obdukcije tijela petogodišnjaka koja je rađena nakon što je dijete podleglo.

Dječak je preminuo u noći s nedjelje na ponedjeljak na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli , nakon nezapamćene tragedije koja se desila u subotu u kući u Brčkom, a za šest ranijie nastradalih rezultati obdukcije pokazali su da je smrt nastupila usljed trovanja ugljen-monoksidom, a po nalogu tužilaštva Brčko, je urađena obdukcija i sedme žrtve.

Tokom ovog požara povrijeđeno je bilo ukupno sedam maloljetnika, a među njima je bio dječak koji je nažalost izgubio bitku za život.

Njih šest bilo je smješteno u bolnici u Brčkom, dok je dječak, uzrasta oko pet godina, u teškom stanju bio hospitalizovan u UKC u Tuzli gdje je preminuo u ponedjeljak iza ponoći na Klinici za dječije bolesti, u jedinici intenzivne njege,

Ova tragedija zavila je u crno Brčko gdje je srijeda, 27. oktobar, bila proglašena Danom žalosti zbog sugrađana nastradalih u požaru, prenose Nezavisne.

Izvor
Glas Srpske
Tagovi
Back to top button
Close
Close