23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Arno Gujon za Zvornik Danas: Srbi da zaštite svoju imovinu u Federaciji BiH (VIDEO)

U toku je proces usklađivanja zemljišnjih knjiga i katastra u cijeloj FBiH i tokom tog procesa vlasnici imovine, nosioci prava mogu da izgube sve što imaju, a da o tome ne budu čak ni obaviješteni.

Ako se jave na vrijeme sve to može da bude sačuvano veoma lako i brzo, a takođe može da bude komplikovano i ide sudskim procesom ako se propusti prilika – rekao je Gujon u radnoj posjeti Zvorniku.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="sr" dir="ltr">Данас сам у Зворнику обишао Канцеларију за правну помоћ Републике Српске са којом водимо кампању за заштиту имовинских права Срба пореклом из Федерације БиХ. <br><br>Након 20 дана кампање, имамо разлога за задовољство јер број позива расте из дана у дан. 1/2 <a href="https://t.co/UGoTCLucmM">pic.twitter.com/UGoTCLucmM</a></p>&mdash; Arno Gujon (@ArnoGujon) <a href="https://twitter.com/ArnoGujon/status/1446087838672560128?ref_src=twsrc%5Etfw">October 7, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

On objašnjava da je Republika Srpska poslala pismo svakom čovjeku, bilo da je Srbin, Hrvat, Bošnjak ako je nosilac prava u Republici Srpskoj i dodaje da očekuje od drugih da rade isto tako.

Gujon ističe da su više od 400.000 Srba porijeklom iz FBiH nosioci prava u Federaciji, a, nažalost, ne mogu tamo da žive i nisu obaviješteni o tom procesu.

Kancelarija za pravnu pomoć postoji u Banjaluci, Bijeljini, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Istočnom Sarajevu i Zvorniku, a građani se mogu javiti u bilo koju području jedinicu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i ostaviti svoje podatke, nakon čega će ih kontaktirati pravnici.

Zainteresovani građani mogu da se jave na telefon 00387 56 490 132 i imejl pravnapomoc.banjaluka@rgurs.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se