10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Crna Gora: Ograničen ulaz u poslovne zgrade

Ulazak građana u poslovne zgrade u Crnoj Gori u okviru kojih posluje više od tri privredna subjekta neće biti moguć bez jednog od četiri propisana uslova za suzbijanje virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva zdravlja Crne Gore ističu da se donošenjem te mjere želi postići isto tretiranje većih objekata u okviru kojih može doći do prenošenja virusa korona.

U saopštenju se precizira da se ova mjera odnosi na poslovne zgrade koji imaju zajednički ulaz i površine.

Ta odluka obavezuje vlasnika, korisnika i upravljača tržnih i poslovnih centara i zagrada u okviru kojih posluje više od tri privredna subjekta, da ne dozvole ulazak licima koja ne posjeduju jedan od propisana četiri uslova.

Odluka se odnosi i na objekte koji se bave trgovinom neprehrambene robe, a čija je površina veća od 1.000 metara kvadratnih.

Iz Ministarstva zdravlja kažu i da je svaki objekat dužan da odredi lice koje će vršiti kontrolu i biti odgovorna za poštovanje te mjere.

„U Crnoj Gori postoje određeni poslovni centri/zgrade koji, po svojoj organizaciji poslovanja, u potpunosti odgovaraju tržnim centrima, ali su registrovani kao poslovni centri/poslovne zgrade zbog čega su upravo takvi centri obuhvaćeni ovim mjerama“, pojašnjeno je iz Ministarstva zdravlja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se