VRAĆEN SA GRANICE! Sadiku Hasanoviću doživotno zabranjen ulazak u Srbiju!

Sadik je ponosno objavio fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu prije nekoliko godina.

Nakon što je Sadik Hasanović, finalista „Zvezda Granda“, pjevao pesmu o klanju Srba na Kravici, a potom je u javnost iscurila i njegova fotografija sa ratnim zločincem Naserom Orićem, zabranjen mu je ulazak u Republiku Srbiju.

Sadik se uputio iz Crne Gore ka Srbiji, gdje je na graničnom prelazu saznao da mu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, navodi avaz.ba.

Kako je rekao Hasanović na granici su ga pretresali, iz automobila skidali tapacirung.

-Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – kazao je Hasanović.

Kako se navodi u odluci koji su mu službenici uručili na granici, a koju je dostavio medijima, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da „je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika“.

Podsjetimo, Sadik je ponosno objavio fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu prije nekoliko godina.

Grupa „Sateliti“ postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata prije sedam godina zahvaljujući šaljivoj pesmi „Fejsbuk“. Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pjesme, između ostalog i „Ko na Božić u Kravicu dođe“. Snimak na kome Sateliti uživo pjevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem, napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

Back to top button