5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Darko Mladić o zdravstvenom stanju generala; Najavio posjetu ocu

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića za RTRS kaže da se svakodnevno čuje sa ocem, te je potvrdio da se generalu zdravstveno stanje pogoršalo.

– Čujemo se svakodnevno, međutim on ne priča mnogo o svojim zdravstvenim problemima. Moja majka je krajem jula bila kod njega u posjeti i tada je saznala da ima problema sa bubrezima, te da mu je šećer povišen. Do sada takvih zdravstvenih problema nije imao – kaže Mladić.

Dodaje i da je utvrđeno da generalu bubrezi loše funkcionišu, da gubi proteine, ali da ništa detaljnije ne znaju.

Ističe da svi zahtjevi da im se pošalje dokumentacija, kako bi porodica vidjela šta se dešava i na koji način Ratka Mladića liječe, odgovora, kaže, nema. 

– Advokati će napisati podnesak gdje će ponovo tražiti dokumentaciju, iako oni već imaju obavezu da je redovno dostavljaju. General je ovlastio advokata i mene i medicinski tim bi trebao nama da dostavlja dokumentaciju, baš onako kako ona nastaje. Međutim, oni to stalno ignorišu, ne bave se time i mi osim ove informacije nemamo ništa više – navodi Mladić.

Istakao je da će u septembru ići kod oca u posjetu, te da će ponovo pokušati da riješi situaciju, kako bi se generalu pružala adekvatna medicinska pomoć. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se