15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Đokić: Da li SDA želi da spriječi investiranje u BiH?

Ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da Republika Srpska u projektu gradnje hidroelektrana na Drini nije uradila ništa mimo zakona i Ustava, već da je sve usklađeno sa propisima, koji su omogućili da se realizuje investicija koja će biti korisna za sve građane u BiH.

Reagujući na zaključke Glavnog odbora SDA, koji je optužio Srbiju za, kako su naveli, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH, Đokić je naveo da je riječ o inostranoj investiciji, te upitao da li SDA želi da spriječi investiranje u BiH.

– Da li se SDA dopada miris jedino islamskog kapitala ili mogu tolerisati i miris kapitala koji dolazi iz hrišćanskih država, pravoslavnih ili katoličkih? – upitao je Đokić.

On je ponovio da je Republika Srpska vodila zakonit postupak i omogućila da kompanija iz Republike Srpske i kompanija iz Srbije, koje imaju podršku svojih vlada, realizuju zajednički energetski projekat.

– Šta je problem ako zajedno investiraju kompanije iz drugih država sa kompanijama iz BiH, konkretno iz Republike Srpske – naglasio je Đokić.

Prema njegovim riječima, za najoštriju osudu je ovakav napad na ekonomski integritet Republike Srpske, kojoj je sprečava da ima bilo kakvu politiku, da donosi odluke u okviru svojih ustavnih i zakonskih nadležnosti.

– Mi takvu politiku SDA ne prihvatamo. Po ko zna koji put posljednjih decenija, SDA kao stranka bošnjačkog naroda, pokreće destruktivne teme, gdje utvrđuje destruktivne stavove po život u BiH – poručio je Đokić.

On smatra da SDA očito želi da BiH i sve njene građane održi na nivou siromaštva, što sigurno nije interes naroda kome stranka pripada.

– Uvjeren sam da i njihov narod, kao i svi drugi narodi koji ovdje žive, žele ekonomski napredak i razvoj i potpunu normalizaciju života – rekao je Đokić.

U zaključcima objavljenim nakon sjednice Glavnog odbora SDA navodi se da izgradnja hidroelektrana na rijeci Drini i aerodroma u Trebinju „predstavlja drastičnu povredu suvereniteta BiH“ i „nelegalne aranžmane“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se