DruštvonaslovnaVIJESTI

U Srpskoj 26 preminulih, korona potvrđena kod još 111 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 631 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 111 osoba, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS i dodao da je prijavljeno 26 smrtnih slučajeva.

„Radi se o 61 muškoj i 50 ženskih osoba, od kojih je 13 mlađe, 63 srednje i 35 osoba starije životne dobi“, naveli su iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Kako se dodaje, prema mjestu prebivališta, 61 osoba je iz Banjaluke, po osam iz Bijeljine i Kotor Varoša, sedam iz Laktaša, šest iz Prijedora, četiri iz Šipova, tri iz Srpca, po dvije iz Krupe na Uni i Čelinca i po jedna iz Gradiške, Kneževa, Kozarske Dubice, Lopara, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Prnjavora i Šekovića.

„U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po četiri osobe iz Banjaluke i Bijeljine, dvije iz Kneževa i Doboja i po jedna iz Šamca, Teslića, Gacka, Prijedora, Bratunca, Osmaka, Kotor Varoši, Gradiške, Šipova, Dervente, Nevesinja, Trebinja, Srpca i Čelinca“, navedeno je u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 57.546 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 2.963 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 39.772 osobe, a testirano je ukupno 243.502 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.399, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 611, a u ostalim bolnicama 788. Na respiratoru je 115 osoba (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 56 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.876 osoba, a nadzor je završen kod 164.384 osobe.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close