0.4 C
Zvornik
27. јануара 2023.

Tužilaštvo BiH da se fokusira na zločine nad Srbima koje su počinili mudžahedini

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske preporučilo je Tužilaštvu BiH, koje je formiralo predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu, da svoje aktivnosti usmjeri na zadovoljenje pravde za zločine nad Srbima koje su počinili mudžahedini u sastavu jedinica tzv. Armije BiH.

Iz Ministarstva su naglasili da to Tužilaštvo, uprkos brojnim dokazima, do sada nije formiralo niti procesuiralo nijedan ratni zločin protiv pripadnika tzv. Armije BiH u čijem sastavu su zvjerske zločine činili pripadnici zloglasne jedinice „El mudžahid“.

Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske obilježiće sutra, 12. aprila, kao i svake godine, Dan ruskih dobrovoljaca u Višegradu. Ove godine uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera, poručili su iz resornog Ministarstva.

Ruskim dobrovoljcima je, kako je naglašeno, u čast i iz zahvalnosti što su se u toku odbrambeno-otadžbinskog rata časno, hrabro i dostojanstveno borili za slobodu srpskog naroda u Republici Srpskoj, podignut spomenik 2012. godine u Višegradu.

– Naglašavamo da su ruski dobrovoljci tokom borbi iskazali veliku hrabrost, ali da ni protiv jednog od njih Tužilaštvo BiH nije imalo razlog, niti je podiglo optužnicu. Zato smo ne malo iznenađeni formiranjem predmeta u Tužilaštvu BiH zbog obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca – naglasili su iz Ministarstva.

Tužilaštvo BiH saopštilo je u petak, 9. aprila, da je formiralo predmet povodom najave da će sutra biti obilježen Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
981PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se