U proteklih sedam dana izrečene kazne od 76.000 KM

Republički inspektori su u proteklih sedam dana subjektima izrekli kazne od 76.000 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Tokom protekle sedmice izvršene su 634 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 51 slučaju subjekti su zatečeni u prekršaju.

U okviru sprovođenja ovih mjera do sada je izvršeno 57.629 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne od 1.465.200 KM, dok je za 74 objekta izrečena privremena zabrana rada.

Iz Inspektorata su istakli da je akcenat u kontrolama i dalje usmjeren na objekte koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične djelatnosti.

– Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj još je nepovoljna, te je s ciljem njene stabilizacije neophodno da svi nastave sa odgovornim ponašanjem i poštovanjem preventivnih mjera jer jedino na taj način možemo očekivati poboljšanje u narednom periodu – poručili su Inspektorata.

Za potrebe vršenja pojačanog nadzora, navodi se u saopštenju, angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora, koji rade u smjenama radnim danima, kao i vikendom.

„- ad inspektora organizovan je i po principu rotiranja službenika po regijama, gdje se inspektori iz jedne regije upućuju na područje druge i obrnuto – piše u saopštenju.

Iz Inspektorata su poručili da nastavljaju sa pojačanom kontrolom poštovanja preventivnih mjera u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske. 

Izvor
Srna
Back to top button