14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Šta možemo učiniti kako bi ubrzali proces i povećali šansu za prodaju stana

Međutim, postupak prodaje ne bi trebalo da bude u potpunosti prepušten vašem agentu. Mnogo toga možete upravo vi uraditi. Evo nekoliko saveta za bolju organizaciju.

Uklonite nered

Teško je ne sakupljati stvari nakon što ste nekoliko godina bili u kući. Ali, stvari poput glomaznog nameštaja i prenatrpanosti, doprinose utisku da dom izgleda manji nego što zapravo jeste. Takođe, niko ne želi da zakorači u kuću koja izgleda neuredno ili neorganizovano.

Ako želite brzo da prodate kuću, učinite sebi uslugu i raščistite svoj prostor, tako da se prostorije i kvadratura kuće lako vide i istaknu. Isto tako bilo bi dobro da uklonite lične predmete poput fotografija, jer ljudi žele da zamisle svoj novi život u kući, a ne vaš. Potrudite se da stan pri razgledanju bude čist, provetren i bez neprijatnih mirisa.

image 1

Obavite sitne popravke

Popravljanje svega u domu pre nego što pokažete vašu imovinu doprinose boljem prvom utisku. Popravite sve stvari koje ne rade, posebno one očigledne i upadljive, poput truljenja drveta na spoljašnjosti, ljuštenja boje, mrlja na podovima i tepisima, kapajuće slavine, pokvarena svetla. Sve probleme sa kućom kupac će otkriti na kraju ili tokom razgledanja i sigurno će vas koštati na ovaj ili onaj način.

image 2

Budite svesni prednosti i mana svoje nekretnine

Svaki dom ima svoje prednosti i slabosti, od kojih su neke nesporne. Ako znate kako da sarađujete sa agentom, zajedno sa njim prepoznaćete da li i vaši potencijalni kupcu polažu toliko na te slabosti ili ne. Pazite da u vašem opisu ne koristite superlative poput „besprekorno“ ili „veličanstveno“, osim ako vaš stan zaista ne nudi kupcima te karakteristike. Opis vašeg doma treba pažljivo napisati tako da predstavlja iskren i realan prikaz. Nema ničeg goreg za kupca koji je bio uzbuđen zbog obilska stana koji je video na internetu, a u stvarnosti je razočaran što je uopšte došao.

image 3

Potrudite se da svoj stan predstavite i na mrežama

Pod pretpostavkom da ste sliku svog stana učinili savršenom i da imate fotografije u visokoj rezoluciji da to dokažete, vaš dom je možda dobar kandidat za pokazivanje na društvenim mrežama i sajtovima. Možete malo istražiti kako se predstavljaju nekretnine. To, osim dobre fotografije, može biti i dobar opis. Interesantan tekst koji predstavlja vašu nekretninu može mnogo uticati na zainteresovanost potencijalnih kupaca. Što više očiju vidi kako vaša kuća ili stan pruža pozitivan utisak, veće su šanse za brzu prodaju.

image 4

Vidite šta nudi konkurencija

Mnogi misle da njihov stan vredi mnogo više, nego što zaista vredi. Dobar način da se realno sagleda situacija je da se prepustite razgledanju stanova i kuća na prodaju u vašem okruženju. Pogledajte šta nudi konkurencija i koju cenu traži za ponudu. Ne želite da preceniti, a ni potcenite svoj stan.

Prodaja stanova može biti izazovna, dugotrajna i iscrpljujuća. Potrudite se da izvučete maksimum iz svoje nekretnine. I ne zaboravite. Prvi utisak je najvažniji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se