10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Izborna skupština sindikata „Alumine“: jednoglasno povjerenje Radenku Smiljaniću

Dosadašnji predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“ Radenko Smiljanić biće na čelu ove sindikalne organizacije i u naredne četiri godine, jednoglasno je odlučeno na sjednici Izborne skupštine na kojoj je izabran i novi Sindikalni odbor od 15 članova, predstavnika svih organizacionih jedinica u ovom privrednom društvu.

Sjednica Izborne skupštine sindikata

Istovremeno, Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva sumirala je i svoj četvorogodišnji rad. Poboljšanje materijalnog položaja radnika i njihovog standarda, kako je rečeno, bili su među prioritetnim zadacima cijelo ovo vrijeme, te da su, naglašeno je, u veoma korektnom socijalnom dijalogu sa poslodavcem ostvareni značajni rezultati kad su u pitanju materijalni položaj i prava radnika „Alumine“.

Možemo reći da smo učinili nekoliko značajnih pomaka, među kojim bih istakao socijalni dijalog i pregovore sa poslodavcem, u kojim smo u odnosu na 2017. uspjeli da podignemo prosječnu platu za oko 180 KM – rekao je, između ostalog, Radenko Smiljanić.

U radu Izborne skupštine učestvovao je i Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, koji je rekao da sindikalna organizacija Alumine svojim radom i aktivnostima predstavlja primjer u Savezu sindikata Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se