4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

„To hoću, da svi pričate o tome“: Najljepša kontra „orlova“ u 21. vijeku, Piksi otkrio tajnu!

Dragan Stojković je po dolasku na klupu Srbije obećao da će „orlove“ odvesti na Svjetsko prvenstvo, a da će isto tako igrati atraktivan i ofanzivan fudbal.

Zato se „orlovi“ nisu povukli ni protiv Portugala, napali su prvak Evrope sa dvojicom napadača, a nisu ustuknuli čak ni kada je na semaforu pisalo 0:2. Blaga promjena formacije, nova energija sa klupe i vjera u preokret donijeli su ogroman bod u kvalifikacijama.

Aleksandar Mitrović je već u prvim sekundama drugog dijela uspio da ublaži rezultat, da bi Filip Kostić već u 60. minutu bio egzekutor jedne od najboljih akcija u istoriji srpskog fudbala.

Kontra je počela na polovini Srbije, razvila se munjevitom brzinom preko Tadića i Radonjića koji je prijemom izbacio cijelu odbranu Portugala, a onda iz prve progirao Kostića koji nije dopustio da se samo uhvatimo za glavu – nego i da aplaudiramo.

„To je fantazija i ta ljepota koju hoću da pokažemo i da vi svi pričate o tome“, rekao je Piksi na konferenciji za medije poslije meča.

„To je taj fudbal koji hoću. Ali pogledajte i golove protiv Iraca i da su perfektno postignuti, sve je stizalo iz prve. Takvom fudbalu treba da težimo. To je taj fudbal i ono što ljudi žele da vide…“, zaključio je selektor „orlova“ koji inače i nije prezadovoljan remijem.

Srbija iz dva meča ima četiri boda, a u utorak (18.00) igra protiv Azerbejdžana u Bakuu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se