5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Edukacija stanovnika Srebrenice, Bratunca i Vlasenice o pravima potrošača

Udruženje žena „Priroda“ iz Bratunca započelo je realizaciju projekta „Prava potrošača“ čiji je cilj informisanje građana o pravima i obavezama potrošača, a provodi ga uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Projekat će biti realizovan u opštinama Srebrenica, Bratunac i Vlasenica. Prve informativno-edukativne radionice održane su juče u Bratuncu, a danas u Srebrenici.

Direktor Udruženja „Prirode“ Željana Pjevalica rekla je novinarima da potrošači nisu upoznati o zakonskoj regulativi o zaštiti potrošača, da često dolazi do usmenih prigovora i nezadovoljstva, kojima se ništa ne rješava, te da je potrebno stanovništvo upoznati o pravima potrošača i kako da ih u slučaju potrebe i ostvare.

Prema njenim riječima, u okviru ovog projekta dizajniran je info letak koji će biti distribuiran na radionicama i u uličnim kampanjama, radi promocije prava potrošača i njihove edukacije.

Pjevalica je navela da su danas grupu potrošača i trgovaca upoznali o zakonodavnom i institucionalnom okviru za zaštitu prava potrošača i predstavili Zakon o zaštiti potrošača.

Nakon radionica, biće održane i tri radio emisije o pravima potrošača na lokalnim radio stanicama u ove tri opštine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se