DruštvoVIJESTIZvornik

Donacija osnovnim školama i porodilištu

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručili su beskontaktne toplomjere, stalke za dozere, kao i dezinfekciona sredstva svim centralnim zvorničkim osnovnim školama.
Po riječima sekretara zvorničkog CK Dane Mićić, svaka od šest škola dobila je po jedan stalak i toplomjer, te po 15 litara sredstva za dezinfekciju.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Goran Ivanović zahvalio se na korisnoj donaciji istakavši da će doprineti provođenju preventivnih mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

Donacija je obezbijeđena posredstvom Društva CKBiH, odnosno CK Republike Srpske kroz globalni Covid hitni apel Međunarodne federacije društva Crvenog krsta, a glavni donator je Ministarstvo inostranih poslova Njemačke.

Mićićeva je saopštila i da su krajem protekle sedmice porodilištu zvorničke Bolnice dostavili zaštitnu opremu koju je republički CK dobio od Humanitarne organizacije „LDF Charities“ iz Sjedinjenih Američkih Država.

Porodilištu je uručeno 7.000 jednokratnih navlaka za obuću, 4.500 jednokratnih maski, te po 3.200 jednokratnih navlaka za glavu i rukavica.

Back to top button
Close
Close