5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Đaci i nastavnici prikupili oko 50 000 KM za dnevni centar na Kosovu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da su učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj kroz humanitarnu akciju sakupili oko 50.000 KM za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici, koji se gradi za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Trivićeva se danas u Banjaluci sastala sa predsjednikom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim sa kojim je razgovarala o ovoj akciji.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da su Trivićeva i Arlov pozvali građane da se pridruže ovoj akciji koja traje do 15. februara.

Sagovornici su govorili i o značaju koji Sveti Sava ima u oblasti obrazovanja i kulture srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji.

Trivićeva je rekla da je važno da se u kontinuitetu održava projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, te izrazila nadu da će epidemiološka situacija biti povoljna.

Arlov je napomenuo da i ove godine planiraju dolazak djece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku u junu ili u avgustu, te predstavio plan aktivnosti Odbora.

On je Trivićevoj uručio zahvalnicu i knjigu „Humano srce Srpske“, u kojoj su predstavljeni svi dosadašnji projekti Odbora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se