5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti na području PU Zvornik

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su danas, u ulici Svetog Save u Zvorniku, vršili podjelu letaka pod nazivom „Izaberi prave vrijednosti“.
Na promotivnom materijalu, između ostalog, prikazani su korisni savjeti koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga.

slika 3


Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na području PU Zvornik u toku proteklih 11 mjeseci tekuće godine, policijski službenici su evidentirali 156 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od čega je evidentirano 35 krivičnih djela i 121 prekršaj iz ove oblasti.
U istom periodu, policijski službenici PU Zvornik su oduzeli oko 67 grama opojne droge marihuane, 87 stabljika opojne droge kanabis, 23 grama opojne droge heroin i određene količine opojnih droga kokain, amfetamin i medicinske droge.

slika 2 2


Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane ali i na institucije da se uključe u aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kako bi prije svega zaštitili djecu ali i ostale građane od bolesti zavisnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se