DruštvoVIJESTI

Zaražene 374 osobe u Srpskoj, umrlo 25 ljudi

Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj u protekla 24 časa registovana je kod 374 osobe, a Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva.

Umrlo je 12 žena i 16 muškaraca srednje i starije životne dobi. Šest preminulih lica je iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine i Prnjavora, po dva iz Gradiške i sa Pala, i po jedno iz Vlasenice, Prijedora, Milića, Doboja, Modriče, Gacka, Istočne Ilidže, Nevesinja i Istočnog Novog Sarajeva.

U Institutu, Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti Apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 984 laboratorijska uzorka.

Od 374 novozaražena lica virusom korona u Republici Srpskoj najviše, njih 73, su iz Banjaluke. Iz Bijeljine je 46 osoba, 32 su iz Trebinja, 28 iz Zvornika, 18 iz Doboja, po 13 lica je iz Višegrada i Lopara, 11 iz Kozarske Dubice, 10 iz Modriče, po devet iz Bileće, Laktaša i Prijedora, a po osam iz Kotor Varoša i Šekovića.
Po sedam je iz Kneževa, Ugljevika i Foče, po šest iz Gradiške, Rogatice i Teslića, pet iz Šamca, po četiri iz Dervente i Prnjavora, po tri iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Pala i Srpca, po dvoje iz Berkovića, Vlasenice, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Sokoca i po jedno lice iz Gacka, Kalinovika, Novog Goražda, Ribnika, Rudog, Srebrenice, Čelinca i Šipova.

Riječ je o 192 muškaraca i 182 žene, od kojih je 40 mlađe, 235 srednje i 99 lica starije životne dobi.

U Republici Srpskoj je hospitalizovano 1.155 pacijenata, i to u UKC-u 428, a u opštim bolnicama 727.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 26.941 slučaj virusa korona, a preminulo je 827  ljudi. U Republici Srpskoj se od virusa korona do sada oporavilo 12.306 lica, a testirano je 124.909.
Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14.269 lica, a nadzor je završen kod 86.303.

– Naredne sedmice očekujemo povratak đaka u škole, a biće obavljena dezinfkcija škola. Nažalost, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna. Za predstojeći vikend biće manje testiranja, jer će se neradni dani iskoristiti za dezinfekciju prostorija – rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković.

On je pozvao građane da u vrijeme vjerskih praznika maksimalno poštuju mjere propisane u borbi protiv virusa korona.

Izvor
Glas Srpske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close
Close