5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Srebrna plaketa za TŠC na „INOST MLADIH 2020“

Uspijeh predstavnika Tehničkog školskog centra dobija još više na značaju ako se uzme u obzir da su na izložbi prezentovana 94 rada od 119 autora. Sem učesnika iz Republike Srpske, učešće su uzeli i autori radova iz Srbije, Ruske federacije, Severne Makedonije, Crne Gore, Egipta, UAE, Kazahstana i Turkmenistana.

Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje grada Banje Luke realizovali su korišćenjem onlajn platforme 19. i 20. novembra 2020. godine u Banjoj Luci 22. Međunarodnu izložbu ideja, inovacija i stvaralaštva mladih „INOST MLADIH 2020“. U toku izložbe održan je, korišćenjem onlajn platforme, i Okrugli sto na temu Inovacije u obrazovanju.

Izradu „Modela pametne kuće“ pokrenuo je dr Božo Ilić, profesor u Tehničkom školskom centru, koji je odabrao grupu učenika kojoj će u svojstvu mentora pomagati u radu. Model pametne kuće može da ima višestruku namjenu. Najveću primjenu bi imao kao novo nastavno sredstvo u srednjim i visokim školama, kao i na fakultetima na kojima se izučavaju predmeti: električne instalacije i osvjetljenje, elementi automatizacije, senzori i aktuatori, programiranje i programski jezici, računarske mreže, praktična nastava i drugi predmeti sličnog sadržaja.

U video prezentaciji pogledajte kako izgleda Model pametne kuće.

Model pametne kuće

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se