4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Skočila kirija u Beogradu: Garsonjera u glavnom gradu košta kao dvosoban stan u ostatku Srbije

Iako je vanredno stanje najviše stopiralo aktivnosti na polju kupoprodaje nekretnina, najveći pad cena se osetio na polju izdavanja.

Veliki broj studenata se vratio kućama, a slobodni stanovi, koji su se ranije izdavali po principu „stan na dan“, sada su se nudili za mesečni najam. Sve ovo je uticalo na povećanje ponude, a samim tim i na smanjenje cena tražene kirije.

Ipak, nakon što se vanredno stanje završilo i život se više-manje vratio u normalu, vratila se i potražnja za stanovima. Cenama mesečnih kirija nije dugo trebalo da se vrate na pre-pandemijski period.

U glavnom gradu, prosečna cena oglašenih nameštenih garsonjera iznosi skoro 200 evra, a jednosobnih stanova 250 evra. Ukoliko želite da imate još jednu dodatnu sobu, makar i manju, za takve stanove najčešće ćete morati izdvojiti više od 300 evra. Prosečna cena oglašenih dvosobnih nameštenih stanova iznosi nešto preko 400 evra, a trosobnih 600 evra.

I dok je za garsonjeru u Beogradu potrebno prosečno izdvojiti 200 evra mesečno, za garsonjeru u Nišu je dovoljno 124 evra. Zanimljivo je da je prosečna cena dvosobnih stanova u Nišu, čak niža nego cena garsonjere u Beogradu i ona iznosi 189 evra.
Namešteni trosobni stanovi u Nišu prosečno su oglašeni za 260 evra, a četvorosobni za 405 evra, pri čemu su cene stanova svih struktura u Nišu upola jeftinije nego u Beogradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se