5.9 C
Zvornik
26. април 2024.

Počelo finale Rolan Garosa: Đoković – Nadal

Ovo je 56. međusobni susret trenutno dva najbolja igrača na svijetu i deveti u finalima grand slama. Ukupan omjer je 29-26 za Đokovića, a u finalima grand slamova je 4-4.

Osvoji li ovaj Roland Garros, 34-godišnji Nadal će se izjednačiti s pet godina starijim Rogerom Federerom po broju osvojenih grand slamova. Obojica bi u tom slučaju imala 20 titula, a Nadalu bi to ujedno bio i nestvarni 13. Roland Garros u karijeri.

Đoković je za sad na 17 GS titula, a osvajanjem ovog turnira jako bi se približio Federeru i Nadalu. Uslovi na ovogodišnjem Roland Garrosu puno više odgovaraju Đokoviću. Hladnije je i puno vlažnije, što znači da Nadalovi spinovi ne odskaču tako visoko kako bi odskakali da se igra u uobičajenom terminu.

„Da, ovi uslovi meni bi trebali više odgovarati, ali Rafa je uvijek Rafa. Ovo je njegova kuća, turnir na kojem se najbolje osjeća i moraću igrati apsolutno najbolje što mogu da ga ovdje pobijedim. To sam već jednom uspio i nadam se da ću i ovaj put“, rekao je Đoković uoči meča, dok je Nadal rekao da trenutno ne može zamisliti težeg protivnika.

Nadal do finala nije izgubio nijedan set i na terenu je proveo sat vremena manje od Đokovića, kojeg je Grk Stefanos Tsitsipas u polufinalu otjerao do petog seta, ali je prvi teniser svijeta ipak pobijedio.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se