12 C
Zvornik
10. мај 2024.

Preventivne aktivnosti policijskih službenika povodom obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti

ZVORNIK – U sklopu Evropske sedmice mobilnosti koja se obilježava od 16. do 22. septembra, policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, održali su edukativno predavanje i podjelu letaka, bojanki i slikovnica učenicima Osnovne škole „Petar Kočić“ u mjestu Tršić, grad Zvornik.

 Aktivnosti su realizovane sa ciljem da se djeca pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima za pješake i opasnostima koje ih vrebaju na kolovozu, te na taj način doprinesu njihovoj budnosti prilikom učešća u saobraćaju kao i igri u blizini kolovoza.

U toku proteklih osam mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 342 saobraćajne nezgode, što je za oko 4% manje u odnosu na uporedni period. Od tog broja, evidentirano je 137 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, od čega su četiri saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno u saobraćaju, vozači da vožnju prilagode uslovima i stanju na kolovozu,  naročito u blizinama škola, kako bi doprinijeli većem stepenu bezbjednosti u saobraćaju.  

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se