8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Zvornik između dvije slave: Virus je tu, ali grad korača dalje

Krsna slava Zvornika Sveta Petka Trnova juče je proslavljena svetom liturgijim i lomljenjem krsnog kolača u hramu posvećenom ovoj svetici na Đurđevgradu.
Pandemija virusa korona i preventivne mjere nametnule su da ove godine sve bude skromnije, sa manje sadržaja i manje okupljanja.
„U uslovima koje diktira virus korona obilježavamo našu krsnu slavu zbog čega neće biti popodnevne svečane litije kroz grad i tradicionalnog lomljenja slavskog kolača na platou ispred Kasine. Sva ceremonija je obavljena ovdje, jer se moramo ponašati u skladu sa mjerama i u cilju zaštite zdravlja naših sugrađana i svih nas, rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.
Analizirajući stanje u gradu između dvije slave, on je istakao da je Zvornik uvijek koračao naprijed i da je tako i sada.
„Nekada su ti koraci manji, ali uvijek idemo, ne stojimo. Svjedoci smo da ćemo ovih dana predati na korišćenje građanima rekonstruisan most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, ali i da kreću nove velike i značajne investicije. Ovih dana počela je dogradnja i rekonstrukcija gradske bolnice, rekonstruiše se Dom zdravlja, takođe i gradske ulice, počeli smo da gradimo nova parking mjesta. Čuvaćemo radna mjesta i podržaćemo svakog našeg privrednika koji dodatno investira u proširivanje kapaciteta i nova zapošljavanja. Moramo prevazići probleme koje je izazvao virus korona i vanredno stanje i Zvornik mora nastaviti kao i do sada putevima napretka.“
Gradonačelnik je sugrađanima čestitao slavu Svetu Petku Trnovu i pozvao da se svi ponašamo u duhu zaštite svog i zdravlja članova naših porodica, prijatelja, komšija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se