8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Stefan Unić zna da nema lijeka: „Bio sam potpuno zdrav, a bolest mi je napravila pakao od života“

Mladi inovator i student Stefan Unić (22) prošao je kroz težak period kada su mi dijagnostikovali neizlečivu bolest, hipertenziju. Ipak, uz pomoć vedrog duha, ali još veće podrške najbližih, a posebno drugara i porodice, Stefan je usio da prebrodi stresan period, i nastavi borbu s ovom teškom bolešću.

-Da tačno je, povlačim se iz medija, ipak bolest je jača, uživaću sa porodicom i družiti se sa drugarima – kaže Unić i dodaje da se sada dobro osjeća i nada se da će tako ostati.

Stefan objašnjava da jedva čeka povratak na fakultet, jer tako lakše sve prebrodi.

-Jedva čekam povratak na fakultet i druženje sa drugarima. Mislim da je to dobro za mene. Svako treba da pronađe neki svoj način da izađe iz nekog svog problema. Sada bilo koji problem da je u pitanju.

Od svoje četrnaeste godine bori se sa ovom teškom i podmuklom bolešću, do sada nije toliko u javnosti pričao o tome, kako on kaže ne želi ljude još da opterećuje svojim problemima, ali sada je definitvno odlučio da se povuče iz medija.

-Dosta je bilo, verujte na neki način ovaj posao umije da oteža da brinete o sebi i svom zdravlju. Na svu sreću, imao sam ogromno razumijevanje kod svoje porodice, prijatelja i rodbine i ne mogu da kažem da su me iznenadili, ali bili su predivni. Jako mi je značila njihova ljubav, podrška, utjeha i priča- ističe Unić.

Od početka saznanja da boluje od neizlječive bolesti, koja je kako su mu rekli ljekari gora  i od raka jer razara ceo organizam, Stefan se u početku uplašio, ali kasnije je uvidio da mu je samo preostalo da se bori.

-Borba, borba, borba i vedar duh koji jako pomaže. Lako je ovako kada se priča ipak u dubini postoji neka bol i tjeskoba ali emocije je potisnu. Ali psiha je čudo. Kad god su mi došli teški trenuci rekao sam sebi: „Ma meni će biti bolje sigurno“. I vjerovali ili ne poslije toga sam se osjećao stvarno bolje. Kako čovjek sebe vidi, tako i jeste, jer kao što je sreća relativna, isto tako je i bolest. Sve je u glavi – ispričao je Stefan.

-Ljekari su me savjetovali da bi bilo korisno da budem fizički aktivan, odnosno da se preznojavam, jer je to jako dobro za zdravlje. Ja sam ih poslušao, sada se trudim i vježbam dva puta nedeljno u kućnim uslovima i nadam se boljitku -završava Stefan Unić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se