10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Pomešajte vodu sa jednim od ovih pet sastojaka i istopite mast sa stomaka

Brojna istraživanja pokazuju da je povremeno vrlo korisno odraditi detoks za organizam i da to stvarno može da vam pomogne da se rešite suvišnih kilograma, kao i da izbacite toksine iz organizma.

Iako su se limun i đumbir pokazali kao namirnice koje pomešane sa vodom daju odlične rezultate u pogledu gubitka kilograma i rešavanja problema nadutosti, postoje i brojna druga prirodna rešenja.

Evo kakve detoks napitke možete da spremite, koji će poboljšati zdravlje i ojačati mišiće vašeg stomaka.

Voda sa morskom soli

Ispijanje vode sa morskom soli se preporučuje za čišćenje creva i lečenje hroničnog zatvora, što su sve problemi koji vas nadimaju i zbog čega vam stomak deluje preveliko. Natrijum iz soli pomaže da održite pravilnu funkciju mišića, kao i optimalan nivo krvnog pritiska.

Recept: Pomešajte 2 kašičice morske soli i 4 šoljice tople vode. Ako želite bolji ukus, dodajte malo limuna. Najbolje je da se tečnost pije na prazan želudac.

Voda sa belim lukom

Beli luk je odavno obeležen kao jedna od “lekovitih” namirnica. On se, pored ostalih benefita, koristi i za poboljšavanje nivoa holesterola i za detoksifikaciju tela. Međutim, nije neophodno da ga jedete da biste iskoristili njegovo pozitivno dejstvo – možete i da ga iseckate i izgnječite, pa procedite.

Recept: Uzmite 2 čena belog luka i iseckajte ih. Pomešajte ih sa 500 ml vode. Ostavite da odstoji najmanje dva sata. Procedite vodu i popijte je.

Voda sa jabukom i cimetom

Jabuke i cimet mogu da vam budu odlični saveznici u gubitku kilograma. mešanje ovih sastojaka dodaje važne antioksidanse u vašu ishranu, kao što su vitamini C i B.

Recept: Iseckajte dve jabuke, pa dodajte dva štapića cimeta. Stavite ih u frižider na sat vremena, dok se ukusi ne sjedine. Pomešajte sa vodom.

Voda sa krastavcima

Osvežavajuće piće sa ukusom krastavca može da bude odlična zamena za gazirani sok ili brzu hranu. I krastavac je prirodni antioksidans i veoma je zdrav.

Recept: Iseckajte krastavac i zamrznite komadiće. Dodajte zamrznute komadiće u vodu kada osetite glad ili žeđ. Uz to, dodajte i limun ili mentu, ako hoćete jači ukus.


POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se