8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Njemačka olakšava graničnu kontrolu: Nevjenčani parovi ponovo zajedno

Njemačka će od ponedjeljka olakšati graničnu kontrolu kako bi omogućila nevjenčanim parovima da se ponovo sastanu nakon više mjeseci razdvojenosti zbog pandmeije korona virusa.

Izuzeće će se primenjivati za partnere Nijemaca iz zemalja koje Njemačka smatra visokorizičnim, a to je trenutno većina zemalja izvan EU, prenio je Rojters.

Parovi će morati da pruže dokaz da su bili u vezi prije pandemije,saopštilo je danas njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Oni će biti u obavezi da pokažu poziv od partnera koji živi u Njemačkoj i potpišu izjavu u kojoj potvrđuju da su u vezi.

Moraće i da obezbijede dokaze poput pečata u pasošu ili avionskih karata da su se sastali s partnerom lično u Njemačkoj bar jednom ili da su živjeli zajedno u inostranstvu.

Većina granica Evropske unije zatvorena je za putnike iz zemalja koje nisu članice EU od marta, osim ako nisu esencijalni radnici ili vjenčani državljaninom EU.

Na društvenim mrežama razdvojeni parovi su lobirali pod haštagovima #Ljubavjeesencijalna, #Ljubavnijeturizam kako bi im vlade omogućile da se ponovo sastanu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se