Nabavljen aparat za brzo testiranje na virus korona

VLASENICA – Dom zdravlja Vlasenica od danas posjeduje aparat za brzo testiranje na virus korona, koje će biti omogućeno od naredne sedmice.

Direktor vlaseničkog Doma zdravlja Jagoda Petrović rekla je Srni da je aparat koštao oko 7.000 KM i da je nabavljen uz pomoć opštine.

Ona je rekla da aparat, osim što pokazuje da li je pacijent pozitivan ili negativan na virus, mjeri i količinu antitijela u krvi.

„Građani će da se testiraju po preporuci ljekara ili svojoj vlastitoj želji. Usluga je komercijalna i naplaćivaće se 35 KM“, istakla je Petrovićeva.

Ona je dodala da je trenutno u Vlasenici na virus korona pozitivno četvoro lica i da se situacija poboljšala u odnosu na prethodni period.

Prema njenim riječima, to je rezultat pridržavanja preporučenih mjera Vlade Republike Srpske i opštinskog štaba Vlasenica.

„Građani su se mjera pridržavali, ali to ne znači da je opasnost prošla nego da i dalje treba biti oprezan jer virus je još među nama“, dodala je Petrovićeva.

Dom zdravlja Vlasenica je pod punom pripravnosti, ima dovoljno lične zaštitne opreme, lijekova i sanitetskog materijala i na usluzi je pacijentima 24 časa. 

Izvor
Srna
Back to top button