12.4 C
Zvornik
01. октобра 2022.

Za tri dana 42 kazne zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 24. do 26. jula 2020. godine, u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozite oprezno – putujte bezbjedno“,  realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotreblјavati prije i za vrijeme vožnje.  

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 396 učesnika u saobraćaju, od kojih je 177 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 344 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 42 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Šest vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirana su i 132 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, da ne počinju vožnju i ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se