12 C
Zvornik
29. марта 2023.

U JZU Bolnica Zvornik počeo sa radom dječiji pulmolog

Od utorka 28.07.2020. godine u JZU Bolnica Zvornik počela je sa radom dječja pulmološka ambulanta u kojoj će preglede vršiti dr Ivana Prodanović specijalista pedijatrije i specijalista uže specijalizacije pulmologije. Dječija pulmološka ambulanta radiće svakog utorka i četvrtka u periodu od 11:00 do 14:30 časova na drugom spratu upravne zgrade JZU Bolnica Zvornik. Pregledi se mogu zakazati pozivom na broj 056/211-112 lokal 138 – Odjeljenje za pedijatriju.

Po riječima dr Ivane Prodanović dječija pulmologija je važna grana medicine koja se bavi liječenjem akutnih i hroničnih oboljenja disajnih organa. To su najčešće bolesti u uzrastu od rođenja do 18 godine života. Nikako ne treba ignorisati kašalj, zamaranje, sviranje u grudima, otežano disanje ili hrkanje kod dece jer su to samo neki od simptoma kada je djetetu potreban pregled kod pulmologa. Rano otkrivanje smetnji i adekvatna terapija omogućavaju pravilan razvoj disajnih organa, aktivno bavljenje sportom i sprečavaju nastanak hronične obstruktivne bolesti i astme u odrasloj dobi.

Dječiji pulmolog je tu da prepozna tegobe kod djeteta, da lečenje bude bez straha, da opusti djete i zbliži se sa njim. Roditelji imaju važnu ulogu u liječenju djece i zbog toga je važno informisati roditelje o uzrocima i posledicama bolesti gornjih I donjih disajnih puteva kod djece.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
973PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se