13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Osvježite kosu hit bojama za ljetnju sezonu!

Piše: Srbijanka Stanković

Jedan od glavnih pokazatelja ženskog raspoloženja je boja kose. Ona je podjednako važna kao i zdravlje kose. Morate je redovno obnavljati kako biste izgledali uredno i privlačno. Ako planirate promjene na kosi ili ste u potrazi za hit bojama za ovu ljetnju sezonu, na pravom ste mjestu. Dajemo vam najbolje prijedloge, koji će pomoći da ovog ljeta izgledate ultra moderno i šik! Osvježite kosu hit bojama za ljetnju sezonu!

Najljepše nijanse plave boje za ovo ljeto

Zapravo, samo plava boja kose ima tu moć da prenese energiju i zabavu na tako nevjerovatan i jedinstven način. Raskošno plava, srebrna ili platinasta kosa, izuzetno primamljivo zvuči, zar ne? Većina žena je bar jednom tokom svog života imala priliku da isproba neku od ovih nijansi. Nudimo vam tonove plave boje za predstojeće tople dane koji će vam najbolje pristajati. Uz pomoć njih bićete sigurno jedna od najpoželjnijih dama na plaži.

plava kosa

Kosa boje pijeska

U posljednje vrijeme, sve popularnija nijansa koju su mnoge poznate dame imale priliku isprobati i izreklamirati je kosa boje pijeska. Pitate se, što je tako posebno u njoj i zbog čega bi baš ona trebala biti vaš izbor? Ono što je prije svega čini posebnom je to što boja pijeska ima čitavu paletu tonova, koje možete odabrati. Mi vam ovom prilikom predstavljamo samo jednu od njih, a na vama je da odaberete neku od mnogobrojnih varijacija za ovo ljeto.

Zlatno karamel boja pijeska

Pronalaženje prave nijanse plave boje u današnje vrijeme vrlo je jednostavno. Ono što je još bolje je da ukoliko vam jedna boja dosadi, lako je možete zamijeniti drugom. Na vama je da isprobavate, sve dok ne pronađete onu koja vam najbolje pristaje. Ipak, želimo da vam u ovom zadatku pomognemo pa iz tog razloga predlažemo i zlatno karamel boju pijeska. Ova božanstvena nijansa, učiniće da vaša kosa izgleda blistavo i sjajno. Ukoliko već imate karamel osnovu, dovoljno je da sa nekoliko pramenova prošarate kosu i postignete izgled prave filmske dive.

Srebrne nijanse plave boje

Srebrno plave nijanse kose su moderne i uvijek posebne. Ovakvi tonovi najbolje dopunjavaju prirodno svijetlu boju kose. Odlično idu u kombinaciji sa plavim ili zelenkastim očima. Odlučite da li ćete cijelu kosu farbati na ovaj način ili pak izvući samo nekoliko suptilnih pramenova koji će učiniti da izgledate posebno. Ako se pripremate za odmor, razmislite o ovoj nijansi jer će sigurno biti odličan izbor.

Platinasto srebrna nijansa

Još jedna od nijansi plave boje koju preporučujemo za ovo ljeto je platinasto srebrna nijansa. S obzirom da će dati blagi kontrast u odnosu na tamniju kožu, pomoći će da vaše oči posebno dođu do izražaja. Ono što je čini naročito prigodnom za ljetnje mjesece je to što ne zahtijeva poseban tretman i lako se održava bez obzira na vremenske prilike, pa će sama njega kose u ovom periodu biti svedena na minimum.

Nud boja kose

Uprkos neobičnom nazivu, nud boja kose je zapravo jedna potpuno prirodna nijansa plave kose. Ono zbog čega je ona ipak tako posebna i naročito se preporučuje za ovo ljeto je što najbolje pristaje damama koje preferiraju prirodan izgled i ne vole pretjerano eksperimentisati već isključivo idu na sigurno. Uz nud nijansu boje kose, postići ćete baš takav izgled, ali i to da savršeno uklopite boju vašeg tena i kose.

Ova nijansa nastaje miješanjem toplih i hladnih tonova. Upravo u tome i jeste caka, jer se te boje međusobno dopunjuju i stvaraju prirodan look na koji niko ne ostaje ravnodušan. Nud bojom kose, možete naglasiti svoju prirodnu boju, tako što ćete sa samo nekoliko pramenova postići izgled o kome mnogi sanjaju. Sa druge strane, ukoliko želite potpunu promjenu, ofarbajte cijelu kosu u ovu nijansu i sigurno nećete pogriješiti.

Čokoladno smeđa boja kose

Boja kose koja je u svakom trenutku apsolutni hit i koja se može, bez obzira na godišnje doba, savršeno uklapati uz dame koje preferiraju elegantan i sofisticiran izgled je čokoladno smeđa boja kose. Bilo da odaberete neku od nijansi: tamno smeđa ili boju svijetle čokolade, sigurno nećete pogriješiti u svom izboru ukoliko se ubrajate u osobe koje vole da u svakom trenutku izgledaju dotjerano pa čak i na plaži.

Ako pak želite unijeti određene promjene, koje neće drastično uticati na promjenu vašeg cjelokupnog izgleda, nekoliko zlatnih ili mednih pramenova pomoći će da svoj izgled dovedete do savršenstva. Nije li to sjajan način da baš ovog ljeta učinite nešto dobro za sebe i unesete promjenu koja će vam znatno povećati samopouzdanje?

Neodoljiva crvena boja za dame od stila

Crvena boja kose je uvijek moderna i veoma seksi. Najbolje pristaje damama koje su temperamentne, neustrašive i pune duha. Uglavnom se baš takve odlučuju za neke  od mnogobrojnih tonova ove prekrasne boje. Ukoliko ste oduvijek željeli imati crvenu kosu, toplo godišnje doba je najbolji trenutak za ovakvu promjenu. Mi vam ovom prilikom nudimo nekoliko boja koje će biti potpuni hit ovog ljeta!

crvena kosa

Možete eksperimentisati sa različitim nijansama crvene zavisno od prirodnog tona vaše kože. Što je koža svjetlija, to bi trebala biti živahnija nijansa crvene. Ipak imajte na umu da ćete tokom odmora potamniti. Stoga vam savjetujemo da probate svijetlo crvene boje poput bakarne, zlatno crvene i jagoda plave. Ovakve nijanse idealne su za preplanulu kožu. Možete ih kombinovati sa svjetlucavim žutim ili breskvastim pramenovima.

Crvena boja izgleda sjajno prvih nekoliko dana, međutim može se desiti da nakon nekog vremena počne blijediti. Održavanje farbanih crvenih nijansi zahtijeva veću brigu od ostalih boja kose poput plave ili smeđe, tako da ukoliko se odlučite za njih, imajte to na umu. Savjetujemo vam da obavezno koristite maske za kosu sa proteinom, koje će vam u ovom slučaju biti od velike koristi. Postoji toliko ideja za novu boju vaše kose, samo se treba ohrabriti i isprobati! Ako ne možete odlučiti koju nijansu predivne crvene odabrati za ljeto, tu smo da vam pomognemo pri vašem izboru.

Ružičasto zlatna boja kose, zvuči zanimljivo?

Ružičasto zlatna boja kose jedna je od najpopularnijih boja ove sezone. Svi modni stručnjaci, kažu da baš ove nijanse odlično pristaju damama čiji je ten preplanuo. Jedinstvena nijansa je mješavina bakra i ružičaste boje. Može se prilagoditi da bude intenzivna ili suptilna. Iako ovu nijansu najviše nose žene s prirodno svjetlijom kosom, one s tamnijom mogu boju najprije posvijetliti, a onda se poigrati ovim tonovima. Ukoliko još imate i plave oči, ova kombinacija je definitivno pun pogodak za vas!

ružičasta kosa

Ne oklijevajte! Krenite na posao kako biste spremni dočekali ljetnju sezonu. Pomislite samo na to da postoje žene dovoljno odvažne da ofarbaju svoju kosu u zeleno. Ružičasto zlatna više ne djeluje previše ekscentrično, zar ne?

Koralna boja kose

Sam naziv ove boje povezan je sa morem, suncem, plažom. Nije li to dovoljan razlog da ovog ljeta isprobaš ovu neobičnu nijansu? Ako imate svjetliju kosu, dobijanje ove boje biće krajnje jednostavno. Za one sa prirodno tamnijom kosom, neophodno je izbjeliti prije samog farbanja. Samo tako ćete postići željeni ton.

Ukoliko niste vični samostalnom bojanju, obavezno posjetite frizera kako se ne bi dogodilo da ne budete zadovoljni krajnjim ishodom. Koralna boja pristajaće damama koje su nježne i romantične, a sa druge strane hrabre i odvažne. Ako se tako osjećate, koralna boja kose je baš za vas.

Drage dame, nadamo se da smo vam u izboru boje kose za ovu ljetnju sezonu bar malo pomogli našim prijedlozima. Sigurni smo da je baš neka od pomenutih idealan izbor za vas i vašu ljetnju frizuru. Ne plašite se promjena jer one i te kako pozitivno mogu uticati ne samo na vaš izgled već i na opšte raspoloženje. Stoga, usudite se i napravite promjenu u svom životu koja će vas u svakom pogledu promijeniti na bolje!

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se