6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Dva smrtna slučaja, preminula osoba od 41 godinu

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa testirano je 134 uzorka, a registrovano je još 16 slučajeva zaraze, potvrdila je Jela Aćimović, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske .

Ukupno je u Srpskoj do sada zaraženo 2.609, a oporavilo se 1.380 osoba.

Aćimovićeva je rekla da se u posljednje vrijeme bilježi porast broja zaraženih što je posljedica nepoštovanja mjera.

Dva smrtna slučaja prijavljena su u RS u posljednja 24 časa, a preminula je jedna osoba od 41 godinu, kazala je Jela Aćimović.

„Želimo da podvučemo važnost poštovanja mjera, da ne bismo morali ići u pooštravanje mjera“, kazala je ona i dodala da „život može ići dalje ako se budemo pridržavali mjera koje su na snazi“.

„Svako okupljanje sa većim brojem ljudi nas vodi u veći rizik. Jedna zaražena osoba može da napravi veliki broj oboljelih“, dodala je Aćimović.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da je u posljednjih sedam dana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije najviše zato što se ne poštuju mjere zaštite.

„Da ne bi došlo do uvođenja restriktivnijih mjera, neophodno je poštovati predložene mjere. Korišćenje maski, lična higijena, dezinfekcija ruku i površina i fizičko distanciranje su osnovne mjere zaštite“, istakao je Zeljković. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se