4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Dva bolesnika imaju tešku kliničku sliku

ZVORNIK – Na području grada Zvornika, prema podacima Instituta za javno zdravstvo, još četiri osobe pozitivne su na virus korona.

Od početka pandemije u Zvorniku je evidentirano 229 zaraženih osoba od ukupno 1.250 testiranih. Aktivna su 102 slučaja. U Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja rezultate očekuju za 28 lica, saopštio je ŠTab za vanredne situacije grada Zvornik.

U COVID odjeljenju Bolnice smješteno je 13 pacijenata, osam su iz Zvornika, dva iz Vlasenice i po jedan iz Osmaka, Srebrenice i Šekovića. Dva bolesnika imaju tešku kliničku sliku, a ostali relativno zadovoljavajuće kliničko stanje. Svi su uz ostalu i na terapiji kiseonikom. Kapaciteti ovog odjeljenja skoro su potpuno popunjeni.

Komunalna policija kontroliše poštovanje kućne izolacije u kojoj se trenutno nalazi 408 osoba, dok je za 674 lica istekla.

Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Apeluje se na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, da izbjegavaju okupljanja, drže propisanu fizičku distancu, nose masku i redovno održavaju ličnu higijenu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se