18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornički RVI: Sramota svih politički partija sporazum sa „Stvaraocima Republike Srpske“

ZVORNIK – Gradska organizacija RVI Zvornik najoštrije se protivi sporazumu sa Asocijaciom „Stvaraoci Republike Srpske“.

Iz GO RVI Zvornik u saopštenju javnosti kažu da je sramota je svih političkih partija u Republici Srpskoj koje su podržale sporazum sa ovom asocijacijom dok svi znamo da su još neriješena pitanja stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida i zapošljavanje boraca i njihovo penzionisanje. Invalidi su nezadovoljni nerazumnom odlukom koju je čsk i opozicija podržala.

-Ovim javnim obraćanjem javnosti takođe apelujemo na borce, porodice poginulih boraca, djecu poginulih boraca i ratne vojne invalide da dignemo svoj glas i pokažemo našu snagu kao što smo je pokazali 1992. godine u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske. Evo mi Gradska organizacija RVI Zvornik stavljamo se na čelo da povedemo sve nezadovoljne invalide, porodice poginulih i borce, djecu palih boraca i građane koji su nezadovoljni ovakvim načinom ponašanja vlasti prema onim ljudima koji su na Skupštine dolazili u crnim limuzinama, spavali u najluksuznijim hotelima i imali sve privilegije tadašnjih vlasti i poslanika koji su bili u prvom sazivu NSRS. Dok su borci odlazili na ratišta, većim dijelom noseći komad slanine i ostale hrane od kuće i stopirali da stignu na vrijeme kako bi zamijenili svoje ratne saborce u rovovima i tranšeama do koljena natopljeni vodom, zimi promrzli bez grijanja i tople hrane u trajanju od po 15 dana. Organizacija RVI Zvornik postavlja pitanje pokretačima ove „nerazumne inicijative- Ko će zaista valorizovati pripadnicima Vojske Republike Srpske znoj, krv, suze za poginulim drugovima, boravak u zemunicama skoro 4 godine“? pitaju se u saopštenjuzvornički ratni vojni invalidi.

Iz RVI Zvornik kažu da su borci jedini koji su zaslužili da im se isplati naknada. Oni su iznenađeni prisustvom sadašnjih poslanika iz NSRS i kako kažu kako su prihvatili nebulozu zahtjeva zabadajući prste u Budžet Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se