7 C
Zvornik
26. новембра 2022.

Višković: U MUP uloženo više od 100 miliona KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada prepoznala potrebu ulaganja u Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/, te da je od 2015. godine do danas više od 100 miliona KM uloženo u ovo ministarstvo, počev od policijskih stanica, naoružanja, opreme i mnogih drugih neophodnih sadržaja.

Nakon polaganja kamena temeljca za novi objekat Policijske akedemije, koji će biti izgrađen u krugu Centra za obuku MUP-a u banjalčukom naselju Zalužani, Višković je naglasio da je Vlada imala u vidu činjenicu da Republika Srpska jedinu bezbjednosnu snagu ima u MUP-u.

-MUP je garant zaštite svih naših građana i mi smo to prepoznali i pratimo sve što MUP ima kao ideju kako bi naši policijski službenici bili ospoboljeni na stručan i kvalitetan način i kako bi bili u rangu sa svim pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova ne samo u okruženju nego širom svijeta – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je dodao da će jedan ovakav kompleks, kakav se uređuje u Zalužanima, biti jedinstven centar za osposobljavanje jedinica MUP-a.

-Mnogi neće imati priliku da se pohvale da ne jednom mjestu imaju ovakve sadržaje, počev od smještaja, strelišta, poligona i svga što je potrebno za najbolju obuku i samim tim zaštitu interesa Srpske i njenih građana -poručio je Višković.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da će se u budućoj zgradi Policijske akademije školovati svi mladi policajci Republike Srpske.

-Na prostoru od 10.000 metara kvadratnih, što će biti dovoljno za kvalitetan proces školovanja, iznjedrićemo mlade policajce koji će biti školovani u vrhunskim uslovima i nakon toga raditi na bezbjednosti Republike i očuvanju svega onoga što smo napravili u Srpskoj – poručio je Lukač.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj je prepoznala koliko je važno da se ulaže u MUP i omogući školovanje mladih ljudi.

Kamen temeljac za internat u Centru za obuku položili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popivić, te vršilac dužnosti direktora „Puteva Srpske“ Nenad Nešić. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se