-0.6 C
Zvornik
29. новембра 2022.

Mitropolija: Vlast zloupotrebljava nacionalno koordinaciono tijelo

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopšteno je da je vlast u Crnoj Gori po ko zna koji put politički zloupotrijebila Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

U saopštenju se ističe da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ovog puta poslužilo kao štit direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, budući da je Protivteroristička jedinica (PTJ) bila zauzeta čuvanjem bagera po ulcinjskom zaleđu.

-Neko je morao da priskoči u pomoć direktoru Veljoviću kad je uhvaćen u neistini da je na litijama zabilježen veći klaster zaraženih virusom korona. To je, izuzetno neuspješno, učinilo pomenuto tijelo – naglasili su iz Mitropolije.

U saopštenju se navodi da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u svom politikantskom pokušaju odbrane Veljovića objasnilo da je „na sjednicama iznesena procjena Instituta za javno zdravlje da je oko 70 oboljelih osoba tokom epidemiološkog istraživanja dalo podatke koji su ukazivali da su prisustvovale masovnim okupljanjima vjernika“.

Iz Mitropolije su ukazali da Veljović nije rekao ništa slično ovom, već je tvrdio, neistinito i zlonamjerno, u pokušaju zastrašivanja, širenja panike i stvaranja negativnog raspoloženja prema Crkvi, da se „u samo jednom klasteru sa litije virusom korona inficiralo oko 70 osoba“.

U saopštenju se naglašava da su procjena Instituta za javno zdravlje na koju se u svom saopštenju poziva Nacionalno koordinaciono tijelo i tvrdnja Veljovića očigledno različite.

Iz Mitropolije su istakli da se Nacionalno koordinaciono tijelo nije smjelo pridružiti Veljoviću u ovom otvorenom napadu na Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/, ali ukazuju da je odluka o ograničavanju brojnosti javnih okupljanja umnogome politička i usmjerena na Crkvu, što primjećuju ugledni pravnici i mnogi u crnogorskom društvu.

U saopštenju se napominje da javni nastupi Veljovića uglavnom imaju prijeteći prizvuk, što je potpuno neprimjereno u demokratskom društvu za nekoga ko komanduje tolikim mnoštvom naoružanih ljudi.

-Što se Crkve, sveštenstva, monaštva i vjernika tiče, policija i njen direktor mogu da budu potpuno rasterećeni, naše litije će imati karakter kakav su imale i prije posljednje epidemije – biće mirne i nenasilne, ali će njeni učesnici biti čvrsti i odlučni u odbrani svojih vjerskih prava, prava svoje crkve i svetinja. Možda nemamo PTJ i Nacionalno koordinaciono tijelo da nas brane, ali imamo istinu, pravdu i silu Božiju – navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se