5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

U Zvorniku još 5 osoba zaraženo virusom korona

Na teritoriji grada Zvornika još pet osoba koje su kontakti zaražene osobe iz Pilice, koja je testirana u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja, pozitivne su na virus korona. Nakon pregleda u odjeljenju COVID Bolnice u Zvorniku ljekari će donijeti odluku gdje će biti smještene. Ostale 22 testirane osobe su negativne.

Na teritoriji grada Zvornika ukupno je pozitivno 15 lica, od kojih su sedam kontakti zaraženih osoba iz  Skočića i Lokanja.

Tri lica su smještena u odjeljenju COVID zvorničke Bolnice od kojih će dva koji su bez simptoma danas biti prebačni u Republički karantin JU „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini gdje se nalaze i ostale pozitivne osobe /ova ustanova namijenjena je za smještaj zaraženih lica sa područja grada Zvornika koji imaju lakšu i srednju kliničku sliku/.  

U Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja prikupljaju podatke o kontaktima pozitivnih lica i vrše njihova testiranja.

Komunalna policija sprovodi kontrolu poštovanja izrečene mjere kućne izolacije u kojoj se nalazi 36 osoba /u Skočiću, Lokanju, Pilici, Branjevu i Oraovcu/.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika podsjeća građane da su na snazi preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od dva metra i nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se