DruštvoVIJESTI

U Srpskoj još 60 zaraženih virusom korona

BANJALUKA – Kod 60 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

„Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba u Republici Srpskoj“, pojasnili su u saopštenju.

Kako se dodaje radi se o 30 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je 21 mlađe, 35 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

„Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Srpca, 10 iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor Varoša i Modriče i po jedna iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada“, stoji su saopštenju.

Najveći broj novooboljelih su, kako je pojašnjeno u saopštenju, kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.258 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 34.239 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 111, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 49, a u opštim bolnicama 62.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 149.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.684 osoba, a nadzor je završen kod 36.073 osoba.

Izvor
Nezavisne
Tagovi
Back to top button
Close
Close