8.1 C
Zvornik
27. новембра 2022.

„Moralna obaveza i dužnost svih generacija da čuvaju uspomenu na srpsku vojsku“

ISTOČNO SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka, naglasivši da je srpska vojska uvijek bila na strani pravde, mira i slobode.

Dodik je naglasio da je Vojska Republike Srpske osnovana da bi se zaštitio srpski narod, a svojom hrabrošću i odvažnošću ponosno je čuvala Republiku Srpsku i njenu terotoriju.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je da je „Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, koja je garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima“.

„Vidovdan je datum kada se prisjećamo svih stradalnika za slobodu srpskog naroda, a posebno naših hrabrih heroja koji su dali svoje živote u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu za slobodu koju dana svi mi uživamo“, istakao je Dodik.

On je poručio da je moralna obaveza i dužnost svih sadašnjih, ali i budućih generacija da čuvaju uspomenu na Vojsku Republike Srpske i da sa ogromnim poštovanjem i vječnom zahvalnošću čuvaju sjećanje na njihovu žrtvu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Nastavljajući putem slobode, mira i pravde, njegujući slobodarsku tradiciju Vojske Republike Srpske želim vam srećnu krsnu slavu, da slavite dugo godina svečano, ponosno i dostojanstveno kako to i priliči srpskom narodu“, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se