5.9 C
Zvornik
26. април 2024.

Građani Srpske još ne mogu u Grčku

Građani Srpske ne mogu uću u Grčku prije 1. jula, osim u slučajevima kad imaju boravišnu vizu iz neke od zemlja EU ili pasoš Srbije.

Kako nam je rekla šefica predstavništva Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović produžene su važeće mjere režima privremene zabrane ulaska u Grčku za državljane zemalja koje nisu članice Evropske Unije do 30. juna 2020. Godine.

-Naravno, kao što smo vidjeli prije par dana, odluke se mjenjaju na dnevnom nivou, a najbolji dokaz za to su upravo odluke Grčke koja je u roku od 24 sata zabranila, a zatim dozvolila ulazak samo državljanima Republike Srbije, rekla je Jovanović u kratkoj izjavi za naš portal.

Samim tim, na osnovu današnjih informacija ulazak za naše građane u Grčku neće biti moguć prije 1. jula 2020. godine, osim ako ne posjeduju boravišnu vizu u jednoj od zemalja Evropske Unije ili u ovom slučaju pasoš Republike Srbije.

Za građane koji mogu u Grčku, Jovanović je objasnla trenutnu situaciju u ovoj prijateljskoj zemlji. Trenutna epidemiološka situacija u Grčkoj je zadovoljavajuća, ali poslednjih dana, odnosno nakon otvaranja granica primjećuje se blagi porast oboljelih.

-Samim tim, Vlada Grčke, u skladu sa epidemiološkom situacijom određenih regija, odnosno gradova odlučivaće o stavljanju istih u lokalni karantin. Što se tiče pravila ponašanja, trenutno u Grčkoj važi pravilo fizičke distance od 1.5m, zatim ograničen je broj ljudi u zatvorenom prostoru, a obavezno je i nošenje maske u svim zdravstvenim centrima, kao i u prodavnicama koje se nalaze u okviru velikih šoping centara, rekla nam je šefica predstavništa Srpske u Grčkoj, Jelena Jovanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se