13.1 C
Zvornik
08. мај 2024.

Incident u Skupštini Srbije: Obradovića iznijeli iz parlamenta, duvao u pištaljku, urlao i vukao zastavu

Predsjednica Skupštine Maja Gojković izrekla je dvije opomene Obradoviću, posle čega mu je oduzela riječ i isključila ga sa sjednice

Predsjednika pokreta Dveri Boška Obradovića skupštinsko obezbjeđenje iznijelo je danas iz sale za sjednice, nakon što je, na početku sjednice, ušao u salu za zasjedanja i poceo da duva u pištaljku, pored govornice, a potom odbio da napusti zasjedanje.

Obradović nije želio da napusti salu, iako ga je predsjednica parlamenta isključila sa sjednice i popeo se na mesto predsjedavajućeg, gdje mu je obezbjeđnje prišlo, kako bi ga udaljilo iz sale.

Kako nije želio da izađe, obezbjeđenje ga je na kraju iznijelo iz sale, a Obradović se u jednom trenutku uhvatio za zastavu, koju je počeo da vuče sa sobom, ali ju je obezbjeđenje uzelo i vratilo na mjesto.

Predsjednica Skupštine Maja Gojković je prije toga izrekla dvije opomene Obradoviću, posle čega mu je oduzela riječ i isključila ga sa sjednice.

Gojković je potom odredila pauzu, kako bi obezbjeđenje izvelo Obradovića.
On nije htjeo da napusti salu, nastavio je da zviždi i da viče „dole vlada“ i „dole Vučić“, a sve vrijeme je stajao pored šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Obradović se nakon toga obratio novinarima u holu. Pozvao je građane na pobunu i narodni ustanak javlja izvještač „Novosti“.

On je tokom svog govora u holu Narodne skupštine optužio Vučića i Stefanovića da vode narko kartel i trguju oružjem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se