5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Parlament BiH: Podnesen zahtjev za smjenu Košarca

SARAJEVO- Poslanici Naše stranke i SDP-a, uz podršku SDS-a, PDP-a i Nezavisnog bloka, danas su u Predstavničkom domu Parlamenta BiH podnijeli zahtjev za glasanje o smjeni ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca zbog kršenja mjera propisanih za suzbijanje pandemije virusa korona tokom slavlja u sarajevskom restoranu „Golf klub“.
Ministar Staša Košarac je svojim činom pokazao nepoštivanje zakonskih propisa, te direktno doveo u opasnost zdravlje građana BiH – smatraju u ovim poslaničkim klubovima.

U saopštenju iz Naše stranke se navodi da je pandemija stanje nesreće u kojem je provođenje propisanih mjera prioritet, a da članovi najviših organa zemlje to svojim primjerom moraju pokazati.

  • Odgovor Parlamentarne skupštine na ovakvo ponašanje mora biti smjena ministra Košarca. Svrha smjene nije samo kazna za ministra. Ona mora biti opomena svim ostalim ljudima na odgovornim pozicijma, prije svega nama, zastupnicima građana. Smjena ministra Košarca mora se desiti i kao važan korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije sistema – ističe se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se