14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Epidemiološka situacija u Zvorniku stabilna

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju nalazi se 14 osoba bez simptoma bolesti COVID-19, a u  republičkom karantinu za pozitivne u Studentskom centru nema smještenih lica. 

Prema podacima Higijensko-epidemiološken službe Doma zdravlјa Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada je 297 osoba, dok je ova mjera istekla za 1.220 lica.

Prethodnog dana tri patrole Komunalne policije obavile su 26 kontrola i nije bilo kršenja mjere karantina u kućnim uslovima.

Zbog nepoštovanja policijskog časa koji je juče počeo u 15:00 časova, kažnjena su četiri lica, kao i jedna osoba zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu.

Volonterskom servisu u prethodnom danu obratilo se šest građana za kupovinu i dostavu namirnica i lijekova.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa zabilјežena su 1.324 prelaska granice, i to na ulazu 697, a na izlazu iz BiH 626.

Policijski čas u Republici Srpskoj, prema Zaklјučku Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas će biti na snazi od 22:00 časa do 5:00 časova.

Uz obavezno poštovanje propisanih mjera zaštite dozvolјeno je kretanje:

– licima starijim od 65 godina svakog dana u periodu od 7:00 do 13:00 časova;

– licima starosti do 75 godina u seoskim područjima radi obavlјanja polјoprivrednih poslova;

– pčelarima, bez obzira na godine života, uz posjedovanje rješenja o registraciji pčelinjaka izdato od Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, od mjesta stanovanja do pčelinjaka, bez ograničenja na mjesto prebivališta od ponedelјka do petka, osim u periodu od 22:00 do 5:00 časova i subotom i nedelјom bez vremenskog ograničenja, uz najviše jednog pomoćnika.

Na javnim mjestima obavezno je nošenje zaštitne maske uz pridržavanje mjere međusobnog rastojanja od dva metra. U zatvorenim prostorijama, pored rastojanja i maske, obavezno je i nošenje rukavica.

Na prijedlog Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik je donio naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostitelјskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Zvornika. Prema toj naredbi radno vrijeme na području Zvornika je od 7:00 do 19:00 časova. Radno vrijeme zdravstvenih ustanova – apoteka u Republici Srpskoj regulisan je zaklјučkom Republičkog štaba za vanredne situacije u kojem se kaže da je rad apoteka ograničen na period od 7:00 do 19:00 časova, osim apoteka koje organizuju dežurstvo.

Pozivamo građane da poštuju propisane mjere i naredbe i da se tokom predstojećih proslava  suzdrže od okuplјanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se