4.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Dvije ženske osobe sa područja opštine Osmaci, a testirane u Zvorniku pozitivne su na virus korona

ZVORNIK – Dvije ženske osobe sa područja opštine Osmaci, a testirane u Zvorniku pozitivne su na virus korona. U zavisnosti od njihove ukupne zdravstvene slike biće odlučeno gdje će biti smještene, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik uzela je do sada 42 brisa, a rezultate čekaju za petosoba. Zvornička Bolnica od početka epidemije izvršila je 199 testiranja za područje regije, a za područje grada Zvornik 154.

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju nalazi se 15 osoba kojenemaju simptome bolesti izazvane virusom „COVID-19“. U kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 258 osoba, dok je za 1.062 lica ova mjera završena. Komunalna policija je u toku jučerašnjeg dana obavila 46 kontrola i sve su bile uredne.

Na području grada Zvornik četiri lica su prekršila mjeru zabrane okupljanja u grupama većim od tri osobe, dokostalih kršenja mjera zabrane nije bilo.

Na graničnim prelazima za 24 časa evidentirana su 286 prelaska granice, od čega je 174 zabilježenona ulazu, a 112 na izlazu iz BiH.

Volonteri iz zvorničkog volonterskog servisa proteklog dana nabavili su i dostavili životnenamirnice i lijekove za 18 sugrađana. Pripadnici Profesionalne vatrogasne službe Zvornik i a.d. „Vodovod i komunalije“ tokom noćioprali su i dezinfikovali gradske ulice.

Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila 2020. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se