12 C
Zvornik
20. април 2024.

Registrovan prvi slučaj Korona virusa u Malom Zvorniku

Na teritoriji opštine Mali Zvornik u petak, 17. aprila, registrovan je prvi slučaj infekcije virusom Korona, prenosi Mali Zvornik Info.

Kako je saopštio Zavod za javno zdravlje iz Šapca, riječ je o importovanom slučaju, osobi ženskog pola, staroj 39 godina, koja se najvjerovatnije zarazila u bolnici u Beogradu.

U skladu sa svim zdravstvenim procedurama i mjerama zaštite, ona je odmah stavljena u izolaciju i ljekari prate njeno zdravstveno stanje.

Povodom prvog slučaja infekcije virusom Korona u opštini Mali Zvornik, predsjednik opštine Zoran Jevtić obratio se medijima sa zvaničnim informacijama o tome.

On je naveo da, prema informacijama koje je dobio od Zavoda za javno zdravlje iz Šapca, osoba za sada nema simptome, samo je pozitivna na virus Korona.

Predsjednik je i ovom prilikom uputio molbu svim sugrađanima da poštuju mjere koje je uvela Vlada Republike Srbije i u dane Vaskrsa ostanu kod kuće, u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19, kako bi ovaj prvi slučaj zaraze u opštini Mali Zvornik ostao jedini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se