izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

U Zvorniku stabilna bezbjednosna situacija

ZVORNIK – Bezbjednosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik stabilna je i zadovoljavajuća, rekao je načelnik ove uprave Goran Abazović.

– Nije bilo događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana, kao i bilo kakvih drugih događaja vrijednih pažnje, a u smislu negativnih posljedica. Tokom prva tri mjeseca obezbijeđen je veći broj javnih skupova i štićenih ličnosti i sva ova obezbjeđena su završena u skladu sa zakonskim propisima, bez negativnih posljedica – istakao je Abazović.

U prva tri mjeseca ove godine evidentirana su 143 krivična djela, što je za 18,3 odsto manje u odnosu na isti period lani. U prvom kvartalu nisu registrovana najteža krivična djela, a značajno je povećan i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela, naročito kada je riječ o krivičnim djelima sa nepoznatim izvršiocem.

Javni red i mir narušen je 101 put, što je povećanje od osam odsto u odnosu na isti period prošle godine. Evidentirano je i 118 saobraćajnih nezgoda što je za devet odsto manje u odnsu na prvi kvartal 2018. godine.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close