Čelične ratnice u bioskopu Doma omladine

Film „Čelične ratnice – žene dobrovoljci u Prvom svetskom ratu“ autorke Jelene Mile biće prikazan u Domu omladine Zvornik 29. novembra od 20h. Vaše besplatne karte možete preuzeti u Domu omladine od ponedeljka 26. novembra.

Film Čelične ratnice – žene dobrovoljci u Prvom svetskom ratu posvećen je ženama herojima Velikog rata koje su se borile na strani Srba protiv Austrougarske i Njemačke. Mnoge od njih su strankinje, došle iz raznih zemalja svijeta, a ostale su uz Srbe do kraja rata i potpunog oslobođenja.

Iz filma „Čelične ratnice“

„Prilikom predstaljanja svih budućih premijera Švedske produkcije za 2018. godinu, uvršten je i ovaj film koji govori o nama i većim dijelom je na srpskom jeziku. A to nije mala stvar. U godini sjećanja na 100 godina od Velikog rata, Šveđani promovišu film o srpskom stradanju. Srećna sam jer ova tema važna kako za nas, tako i za svijet. Iako je prošlo 100 godina od tada, ova priča živo govori o stradanjima koja su, na žalost, i danas prisutna, širom planete. I naravno, ostaje pitanje, na koje film daje jasan odgovor – otkud žene u ratu“ istakla je autorka ovog filma.

Film je poseban i zbog muzike koju izvodi hevi-metal bend SABATON, a koristi govor majora Gavrilovića iz 1915.

[divide margin_top=“15″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“] [iconbox title=“MJESTO“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-location2″ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Bioskop Doma omladine Zvornik (velika sala)[/iconbox] [divide margin_top=“2″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“] [iconbox title=“POČETAK“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-alarm2″ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Četvrtak, 29. novembar, 20.00h [/iconbox] [divide margin_top=“2″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“] [iconbox title=“ULAZ“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-newspaper“ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Slobodan[/iconbox] [divide margin_top=“2″ margin_bottom=“2″ color=“#2b2b2b“] [iconbox title=“INFO I REZERVACIJE“ title_align=“left“ content_align=“left“ align=“middle_left“ type=“vector“ icon=“momizat-icon-info“ icon_align_to=“box“ size=“32″ icon_color=“#020202″ icon_animation=“tada“]Karte možete preuzeti u Domu omladine.[/iconbox] [divide margin_top=“2″ margin_bottom=“15″ color=“#2b2b2b“]

 

Back to top button