Šešelj: Zapadne sile nastoje da slome Srpsku

BEOGRAD – Narodni poslanik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj ocijenio je da je situacija u Republici Srpskoj uoči izbora ozbiljna, prije svega, zbog „miješanja zapadnih sila koje nastoje da slome Republiku Srpsku i utope je u unitarnu Bosnu i Hercegovinu“. 

„Vidite šta se dešava poslednjih dana, konkurenti Miloarad Dodika čak zahtevaju da se Srbija i Rusija ne mešaju u izbore u Republici Srpskoj. Pazi, molim te. Ni Srbija, ni Rusija. I ko to traži? Čovek koji je od početka radio za britanske službe, a to je Mladen Ivanić“, naglasio je Šešelj.

Šešelj je istakao da nije politički istomišljenik Milorada Dodika u svim pitanjima, ali ga podržava u otporu zapadnim silama.

Što se tiče raspoloženja birača, on je za RTRS rekao da pobjeda kandidata SNSD-a ne dolazi u pitanje.

„Očekujem da će narod Republike Srpske listom glasati za Milorada Dodika. Što se tiče drugih kandidata, ne verujem da će se naći iko ozbiljan ko će glasati za Dragana Čavića koji je zajedno sa Draganom Mikerevićem 2004-2005. godine formirao onu komisiju koja je svojim izveštajem upropastila Republiku Srpsku, koji su predali više od stotinu nadležnosti Sarajevu i koji su formirali radnu grupu koja je napravila spisak sa više od 20.000 Srba osumnjičenih za zločin u Srebrenici. Zaista ih treba zaustaviti“, istakao je Šešelj, koji je predsjednik SRS.

Šešelj je još jednom ukazao na veliki uticaj stranaca na proteste grupe „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjaluci.

„Činjenica je da to koriste zapadne ambasade u Sarajevu, da motivišu što više ljudi da izađu na demonstracije protiv vlasti, da donesu zlo Republici Srpskoj, posebno danas kada će izaći u isto vrijeme oni koji traže pravdu za Davida i kada je miting pripadnika SNSD-a. Apelujem na sve građane Republike Srpske da se ne uključuju ni u kakve incidente. Mi smo čuli da se iz gradova pod muslimanskom kontrolom spremaju autobusi provokatora. Ne dozvolite to. Neka se izbori završe u miru“, poručio je Šešelj.

(SRNA)

Back to top button