15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Ovaj video pokazuje kako ljudska glupost može da vas košta života

Apsolutno nikakvu vidljivost na putu nije imao vozač koji je prije nekoliko dana morao da prođe putem između Padine i Kovačice, i to sve zbog izuzetno gustog dima.

Paljenje strnjike kraj puta i ugarenje njiva veoma je učestalo u proteklom periodu, i najvjerovatnije je da i ovaj dim potiče od takve paljevine.

Ova scena zabilježena je u subotu, na putu od Padine ka Kovačici, a vozač koji je napravio snimak, nije zadržavao bijes što mu je bezbjednost ugrožena tuđim nemarom, te je nizao psovku za psovkom.

– Ja ne vidim ništa, brate! Ne vidiš prst pred okom! Možda sam otišao u kanal, ne znam – kaže vozač ovog kombija, prenosi „Blic“.

U najgušćem dimu, on naiđe na još jedno vozilo koje se kretalo u istom smjeru kao i on, ali je potpuno skrenuo u lijevu traku.

– On je otišao u suprotnu traku. Gdje je bijela linija?! Aha, tu je – izgovara autor snimka, sve vrijeme trubeći, kako bi skrenuo pažnju na sebe potencijalnim drugim vozačima, jer ne može da vidi ima li još nekog na putu.

Na opasnost paljenja vatre, čiji dim najčešće ode u pravcu kolovoza, često upozorava Damir Okanović iz Komiteta za bezbjednost saobraćaja.

On objašnjava da je ovakva aktivnost kažnjiva na osnovu Zakona o putevima, Zakona o zaštiti od požara i prema Krivičnom zakoniku. Kada se uporede izvodi iz zakona, dolazi se do zaključka da za paljenje vatre pored puta, čime dim umanjuje vidljivost na kolovozu i ugrožava bezbjednost saobraćaja, kažnjava se kaznom zatvora od šest mjeseci do osam godina može, a ukoliko neko strada, kazna iznosi i do 12 godina.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se